Bechamelsaus is een warme witte saus op basis van bloem, boter en melk. De saus wordt in de Italiaanse keuken vaak gebruikt voor de bekende lasagne bolognese. Door geraspte kaas aan de saus toe te voegen maak je heel makkelijk een heerlijke kaassaus voor bijvoorbeeld over de witlof of broccoli.
INGREDIËNTEN
- 25 g ongezouten roomboter
- 30 g bloem
- 300 ml koude melk
- Nootmuskaat
- Zout en peper
BEREIDING
Laat de roomboter rustig smelten zonder te kleuren en voeg dan de bloem toe.
Laat de bloem enkele minuten meebakken terwijl je met een garde goed roert.
Als je bloem te kort meebakt voordat je de melk toevoegt loop je kans dat de saus straks naar bloem smaakt. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe en blijf goed roeren totdat je een mooie gladde saus hebt.
Breng de bechamelsaus op smaak met een snufje nootmuskaat en wat zout en peper.
KAASSAUS MAKEN
Voor een kaassaus roer je op het laatste moment nog een handvol geraspte kaas door de saus.
Roer totdat de kaas is gesmolten en je geen draden meer kunt trekken.
SMARTAIM
Authorisation Management Made Accessible
Martijn Schuyt
M. +31 6 4216 1130 | T. +31 85 401 0289
martijn.schuyt@smartaim.nl
Support: Service portal | E-mail