Bechamelsaus

Bechamelsaus

 

Bechamelsaus is een warme witte saus op basis van bloem, boter en melk. De saus wordt in de Italiaanse keuken vaak gebruikt voor de bekende lasagne bolognese. Door geraspte kaas aan de saus toe te voegen maak je heel makkelijk een heerlijke kaassaus voor bijvoorbeeld over de witlof of broccoli.

INGREDIËNTEN

  • 25 g ongezouten roomboter
  • 30 g bloem
  • 300 ml koude melk
  • Nootmuskaat
  • Zout en peper

 

BEREIDING

Laat de roomboter rustig smelten zonder te kleuren en voeg dan de bloem toe.DSC_8781_800x536DSC_1271_800x536

Laat de bloem enkele minuten meebakken terwijl je met een garde goed roert.

DSC_4278_800x536

Als je bloem te kort meebakt voordat je de melk toevoegt loop je kans dat de saus straks naar bloem smaakt. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe en blijf goed roeren totdat je een mooie gladde saus hebt.

DSC_4280_800x536Bechamelsaus

Breng de bechamelsaus op smaak met een snufje nootmuskaat en wat zout en peper.

KAASSAUS MAKEN

Voor een kaassaus roer je op het laatste moment nog een handvol geraspte kaas door de saus.DSC_4294_800x536

Roer totdat de kaas is gesmolten en je geen draden meer kunt trekken.

 

 

SMARTAIM
Authorisation Management Made Accessible

Martijn Schuyt
M. +31 6 4216 1130 | T. +31 85 401 0289
martijn.schuyt@smartaim.nl

Support: Service portalE-mail